Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Όλοι το προτιμούν ζεστό!!!


http://www.sxoleiomas.org
Σε ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο του χωριού Στρόπωνες στην Ορεινή Εύβοια αφορά η νέα εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace Ελλάδος, η οποία έχει ως στόχο την πλήρη ενεργειακή αναβάθμισή τους, ώστε να μην κρυώνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι μαθητές, ηλικίας από 4 έως 12 ετών.
Η περιβαλλοντική οργάνωση στοχεύει να συγκεντρώσει το ποσό των 40.000 ευρώ έως τις 13 Ιανουαρίου, για να ξεκινήσουν οι /εργασίες προτού έρθει ο βαρύς χειμώνας και το χιόνι στην περιοχή. Με την εκστρατεία αυτή, η Greenpeace που αναλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου στην ορεινή Εύβοια, εκτός από την σημαντική βοήθεια που θα προσφέρει, «χρησιμοποιεί» το εν λόγω σχολείο σαν παράδειγμα για να δείξει ότι υπάρχουν πραγματικές εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης, εκτός από εκείνη του πετρελαίου. Γι αυτό θα ξεκινήσει την ενεργειακή αναβάθμισή του νηπιαγωγείου και του δημοτικού με τις εξής βασικές παρεμβάσεις:
- Θερμομόνωση του κτιρίου
- Αντικατάσταση των κουφωμάτων και των τζαμιών
- Αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου από νέο υπερσύγχρονο λέβητα πέλλετ
- Ενεργειακή επιθεώρηση πριν και μετά το τέλος των εργασιών που θα μετρήσει και θα αποτυπώσει τα οφέλη τους.

Μπορούμε άραγε να βοηθήσουμε και κατόπιν να επισκεφθούν δικοί μας μαθητές το σχολείο αυτό όπως και αυτοί το δικό μας στο πλαίσιο προσφοράς και αδελφοποιήσης των εν λόγω σχολείων;

http://www.sxoleiomas.org